Lisää aktiivisuutta työpäivään

Arkipäivästä suurin osa vierähtää työpaikalla. Omassa sairaanhoitajan työssäni en paljoa istuskele, vaan työpäivä kuluu seisoen ja kävellen.

Toimistotyöläisille on erityisen tärkeää löytää vapaa-ajasta aikaa liikunnalle, koska liiallinen paikallaanolo on super epäterveellistä ja iso riski moniin sairauksiin! Tästä innostuneena kokosin mielestäni parhaimpia vinkkejä, joilla voi lisätä aktiivisuustason työpäivän aikana 🙂

 

  • Työmatkat

Kulje työmatkat pyöräilen, kävellen tai jää pari pysäkkiä aiemmin. Harkitse myös aamulenkin yhdistämistä työmatkaan, jos sinulla on mahdollisuutta hypätä suihkuun töissä.

 

  • Portaiden käyttäminen

Ota tavoitteeksi kulkea portaat aina kuin mahdollista hissin sijasta.

 

  • Seisten työskentely

Jos sinulle on suotu sähköpöytä niin käytä sitä! Muuten yritä soveltaa työpäivääsi enemmän seisomista kuin istumista. Jos sinulla on asiaa työkaverille niin kävele hänen työpisteelle, äläkä soita. Koita soveltaa työpäivään enemmän seisomista ja kävelyä työpaikan sisällä.

 

fullsizerender-6

  • Liikuntasetelit

Hyödynnä työstä saatuja etuja kuten liikuntaseteleitä. Monissa yrityksissä järjestetään erilaisia virkistäytymis/liikuntapäiviä, joihin kannattaa ottaa osaa. Samalla saa liikuntaa työporukan kanssa ja tutustuu työtovereihin paremmin.

 

  • Istuessa kiinnitä huomiota työasentoon

Kiinnitä huomiota keskivartalon hallintaan ja ryhtiin työskennellessäsi. Vapaa-ajalla tee harjoituksia, jotka kehittävät selkälihaksia, koska se auttaa kompensoimaan etukumararyhtiä.

fullsizerender

EI NÄIN

fullsizerender1

NÄIN!

 

  • Hanki askelmittari tai aktiivisuusranneke.

Tästä on apua motivoinnissa liikkumaan enemmän päivän aikana. Ota askelmääräksi suositeltu vähintään 10 000 askelta päivässä.

 

  • Tee tauko veryttelyä / kehonhuoltoa.

 

Toimistolle pikainen kehonhuolto / veryttely hetki

Rullailu rentouttaa lihaksia ja auttaa nesteiden liikkumisessa. Pitkän istumistyön jälkeen on hyvä ottaa hetki ja laittaa nesteet likkeelle. Suosittelen tekemään 20-30 sekuntia kestäviä rullauksia niille aluille, jotka ovat jumissa istumatyöstä ja erityisesti alakropalle. Alavartalon rullaus auttaa ehkäisemään turvotuksia työpäivän päätteeksi. Ei tarvitse nostella jalkoja ylös sohvalla 🙂

Takareiden rullauksessa aloitetaan rullaaminen polvitaipeesta ja rullaa hitaasti pakaran alueelle. Rullaus saa olla hidas tempoista, jotta lihas rentoutuu kunnolla. Rullatessa voit huomata reisilihaksista kipeitä kohtia, jotka on hyvä avata. Näitä voit availla pysähtymällä aristavien kohtien päälle ja laittaa painoa hieman enemmän rullalle. Rullaus ei missään nimessä saa sattua, joten jos tulee kovaa kiputuntemusta niin lopeta liike! Maltti on valttia tässä lajissa.

fullsizerender-4

Jos haluat lisää painetta rullaukseen niin nosta toinen jalka toisen päälle. Tämä lisää painetta.

fullsizerender-2

Samat liikkeet eli hitaat rullaukset 20-30 sek, kannattaa tehdä pohkeille ja lantiolle. Monella on lantiolihakset jumissa, joka säteilee alaselkäkipuna. Tätä kannattaa siis kokeilla jo sen vuoksi!

 

fullsizerender-1

fullsizerender

Oman rullan saat tilattua täältä : http://www.foamroller.fi/

Koodilla: MARISSAP saat -10% kaikista Foamrollerin verkkokaupan tuotteista.

 

:): Marissa

Ilmianna asiaton kirjoitus

Jätä kommentti kirjoitukseen