Vähennä hiilihydraatteja terveellisesti – Reseptit!

Hiilihydraattien syöminen on tärkeätä ja jokaisella aterialla olisi hyvä olla jonkin verran hiilarin lähteitä. Itse olen luopunut ylimääräisten hiilarien mussuttamisesta ja korvannut niitä terveellisemmillä vaihtoehdoilla. En noudata mitään VHH-dieetiä, mutta tykkään korvata esim. pastan ja leivän paremmilla vaihtoehdoilla. Kuitenkin päivän mittaan saan hyvin terveellisiä hiilareita eri muodossa ja jokaisella aterialla. On muuten vatsaystävällisempää välillä vaihtaa spagetti ja pastalevyt kasvisvaihtoehtoon ja tuo samalla mukavaa vaihtelua ruoan makuun!

Tässä alla pari vanhaa tuttua ruokaa, joissa on vaihdettu yksi ainesosa parempaan vaihtoehtoon.

 

Spagetti – > Kesäkurpitsa

Korvaa makaroni tai spagetti kesäkurpitsalla. Raasta kesäkurpitsasta spagettimaisia suikaleita pannulle ja paista kookosöljyssä tai muussa kevyessä öljyssä. Maku on parhaimillaan kun kesäkurpitsa suikaleet ovat saaneet hieman rusketusta pannulla.

img_4249 img_4236

Lasagnelevyt – > Kesäkurpitsa

Kaikille lasagneten ja lasagnen ystäville hyvä vinkki! Korvaa pastalevyt kesäkurpitsa suikaleilla ja nipistät ruoka-annoksen kaloreissa ja hiilari määrässä paljon. Maku on mahtava ja raikkaampi!

img_3078 img_3085

 

Tortilla -> Jäävuorisalaatti

Tästä paremmaksi ei ruoka voi mennä! Freshimpi versio täytetyistä tortilloista syntyy kun käytät tortillataskujen sijaan jäävuorisalaatin lehtiä.

img_7552

Burgeri sämpylä – > Bataatti

Leikkaa bataatista n. parin sentin lohkoja, jolla korvaat sämpyläosan burgerista. Laita bataattisiivut leivinpaperin päälle uuniin ( voi lisätä hieman päälle öljyä ja mausteita). Paista 200 asteessa uunissa 20-30 min. Anna hetkiä jäähtyä, jonka jälkeen kokoa burgeri eri raaka-aineista. Vola!

 

fullsizerender-21

 

Kevyempiä ja herkullisia ruokahetkiä kaikille!

 

🙂 : Marissa

 

 

Ilmianna asiaton kirjoitus

Jätä kommentti kirjoitukseen